Hankkeet

Metka on aktiivinen hanketoimija ja Metkassa toimii useita hankkeita.

Verneri -hanke

Metka kylätalolla toimivassa Verneri -hankkeessa vahvistetaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä vertaistoiminnan kautta. Hankkeessa järjestetään neuvontaa ja vertaistukea, kerhoja, infotilaisuuksia, tapahtumia, yhteisöpuutarhatoimintaa, opintoretkiä ja koulutuksia.

Ohjaus- ja neuvontapalvelut toimivat maanantaista torstaihin kello 9 – 14 välisenä aikana. Lisäksi ohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostin kautta tai Whatsapp chatissa. Tarvittaessa voit asioida myös omalla äidinkielelläsi.

Infotilaisuuksia järjestetään oppilaitoksissa, seminaareissa, yhteistyöverkostoissa ja koulutuksissa. Verneri -hankkeessa tehdään yhteistyötä paikallisten, maakunnallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Voit tulla kysymään neuvoa, antamaan ideoita, toimimaan vertaistoimijana, osallistumaan koulutuksiin tai tapahtumiin.

Metka-kylätalon puhelin 045 6198725, whatsapp +358 45 619 8725

Makaran Muhamed Abdullahi puhelin 045 1698725

Goals hanke

Metka kylätalolla toimivassa Goals -hankkeessa kohderyhmänä ovat alle 29 vuotiaat venäläistaustaiset nuoret, joille tarjotaan apua työnhaussa, järjestetään koulutuksia, edistetään vapaaehtoistyö- ja koulutusmahdollisuuksia. Hankkeen toteutuksessa Jomoni ry ja Lieksan Somaliperheyhdistys ry tekevät yhteistyötä.

Opetushallituksen rahoittama Hiiranin pisara globaalikasvatushanke

Hiiranin pisara globaalikasvatushanke toteutetaan Suomessa Pohjois-Karjalassa ja Somaliassa Hiiranin alueella. Hankkeen lähtökohtana on nuorten yleisesti kokema ilmastoahdistus. Nuorille järjestetään osallistamiseen perustuvia tilaisuuksia, joissa puretaan ahdistusta ja herätetään toivekuutta ja toimintaa, uskoa tulevaisuuteen ja muutoksen mahdollisuuksiin.