Hankkeet

Metka on aktiivinen hanketoimija ja Metkassa toimii useita hankkeita.

Verneri -hanke

Metka kylätalolla toimivassa Verneri -hankkeessa vahvistetaan ihmisten hyvinvointia ja terveyttä vertaistoiminnan kautta. Hankkeessa järjestetään neuvontaa ja vertaistukea, kerhoja, infotilaisuuksia, tapahtumia, yhteisöpuutarhatoimintaa, opintoretkiä ja koulutuksia.

Ohjaus- ja neuvontapalvelut toimivat maanantaista torstaihin kello 9 – 14 välisenä aikana. Lisäksi ohjaajat ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostin kautta tai Whatsapp chatissa. Tarvittaessa voit asioida myös omalla äidinkielelläsi.

Infotilaisuuksia järjestetään oppilaitoksissa, seminaareissa, yhteistyöverkostoissa ja koulutuksissa. Verneri -hankkeessa tehdään yhteistyötä paikallisten, maakunnallisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa.

Voit tulla kysymään neuvoa, antamaan ideoita, toimimaan vertaistoimijana, osallistumaan koulutuksiin tai tapahtumiin.

Metka-kylätalon puhelin 045 6198725, whatsapp +358 45 619 8725

Makaran Muhamed Abdullahi puhelin 045 1698725

Goals hanke

Metka kylätalolla toimivassa Goals -hankkeessa kohderyhmänä ovat alle 29 vuotiaat venäläistaustaiset nuoret, joille tarjotaan apua työnhaussa, järjestetään koulutuksia, edistetään vapaaehtoistyö- ja koulutusmahdollisuuksia. Hankkeen toteutuksessa Jomoni ry ja Lieksan Somaliperheyhdistys ry tekevät yhteistyötä.

Opetushallituksen rahoittama Hiiranin pisara globaalikasvatushanke

Hiiranin pisara globaalikasvatushanke toteutetaan Suomessa Pohjois-Karjalassa ja Somaliassa Hiiranin alueella. Hankkeen lähtökohtana on nuorten yleisesti kokema ilmastoahdistus. Nuorille järjestetään osallistamiseen perustuvia tilaisuuksia, joissa puretaan ahdistusta ja herätetään toivekuutta ja toimintaa, uskoa tulevaisuuteen ja muutoksen mahdollisuuksiin.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial