Iska Warran Konferenssi

Tänään teemme tulevaisuutta!

Valtakunnallinen somalikonferenssi Lieksassa
Iska Warran – Somalit Suomessa -konferenssi
Lieksan Kulttuurikeskus, Brahe-sali 19.–20.8.2016

 

Valtakunnallinen Iska Warran – Somalit Suomessa -konferenssi kokoaa asiantuntijat sekä muut eri puolilta Suomea tulevat ihmiset elokuussa Lieksaan pohtimaan, mitä Suomen somalialaisille kuuluu vuonna 2016. Konferenssi haastaa ongelmakeskeisen näkökulman maahanmuuttoon ja yhdistää tavallisten somalien, somalijärjestöjen edustajien sekä somalitutkimusta tekevien asiantuntijoiden ajatukset ja kokemukset. Luvassa myös kulttuuriohjelmaa sekä koskenlaskua Ruunaalla.

 

Konferenssissa esiintyvät muun muassa akatemiatutkija Marja Tiilikainen Helsingin yliopistosta, Yusuf M. Mubarak Suomi-Somalia Seura ry:stä ja tutkija Marko Kananen Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Puheenvuoron saavat myös somalinuoret Abdisatar Gelle, Adam Adam, Habiba Ali, Abdirizak Hagi ja Abdirashid Maow.

 

Tapahtuma järjestetään 19.–20.8.2016 Lieksan Kulttuurikeskuksen Brahea-salissa. Perjantai-ilta huipentuu somalialaiseen kulttuurijuhlaan, jossa somalialaiset artistit ja muusikot esiintyvät. Konferenssin aikana esiintyy myös lasten taide- ja kulttuuritoiminnan hanke Metakka. Lieksan Kulttuurikeskuksen edustalle nousee tapahtuman ajaksi somaliravintola, jonka tuotto käytetään lieksalaisten maahanmuuttajien kulttuuritoimintaan. Ravintolasta on myös mahdollista ostaa Iska Warran -t-paitoja!

 

Konferenssin järjestelyistä vastaavat Lieksan Somaliperheyhdistys ry sekä Itä-Suomen yliopiston tutkimushankkeet Somalialaisena Suomessa ja Minnesotassa – diaspora, kansalaisuus ja kuuluminen ja Autonomiaa vai integrointia? Maahanmuuttajat ja hyvinvointi suomalaisella syrjäseudulla.

 

Tapahtumaan ovat tervetulleita kotouttamistyötä tekevien viranomaisten ja erilaisissa yhdistyksissä vaikuttavien henkilöiden lisäksi aivan tavalliset ihmiset kaikkialta Suomesta!

 

Lisätietoja konferenssista:
Kulttuurisihteeri Maria Victoria de la Cruz Molinari 
Sähköposti: iskawarran2016(at)gmail.com 
Puhelinnumero: 045 619 8475

 

Järjestäjät toivottavat toimittajat tervetulleiksi osallistumaan konferenssiin. Pyydämme median edustajia ottamaan yhteyttä kulttuurisihteeri Maria Victoria de la Cruz Molinariin.

 

Ilmoittautumislomake: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi-ilmoittautuminen-lomake/

Tutustu ohjelmaan täällä: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/ohjelma-2016/

Majoitus, kartta ja koskenlaskuretki: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/info-kansio/

Konferenssin esitteet: http://c5fdmkd4.c5.suncomet.fi/fi/iska-warran-konferenssi/graafinen-ilme/