Projektit

 

Leijat-hanke 1.6.2015 – 30.5.2017

 

Leijat-hanke on Lieksan Somaliperheyhdistys ry:n hallinnoima kaksi vuotinen ESR- rahoitteinen hanke. Hankkeessa maahanmuuttajat itse  kehittävät ja toteuttavat maahanmuuttajille tarkoitettuja palveluja.  Hankkeessa on kartoitettu maahanmuuttajien kokemaa palvelutarvetta yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa ja näiden tulosten perusteella kylätalolle kehitetään pilottina (kokeillaan) uusia toimintoja, joissa maahanmuuttajat itse ovat osallistujina. Lisäksi hankkeen kautta järjestetään erilaisia koulutustilaisuuksia, jotka lisäävät maahanmuuttajien osaamista ja tietämistä yhteiskunnallisista asioista. 

 

Lokakuusta 2015 alkaen käynnistyivät vaiheittain vapaaehtoisten vetämät kerhotoiminnat maahanmuuttajanaisille,-miehille ja –lapsille. Tietoa näistä kerhoista saat vierailemalla Metka –kylätalolla tai www.metkatalo.net sivuilta, katso kohta: Tapahtumat ja koulutukset!

 

Leijat-hanke toimii Metka kylätalolla. Kylätalo on auki maanantaina ja keskiviikkona klo 9-15, tiistaina ja torstaina klo 9-18. Kylätalolle on helppo tulla, ei tarvita ajanvarauksia. Katso kartalta tarkka sijainti.Tarvittaessa voit myös puhelimitse kysyä apua. Soita puh. 045-619 8475. Puhumme suomea, englantia, venäjää, ruotsia ja arabiaa. Mikäli heti emme voi auttaa sinua, soitamme takaisin! Lisäksi voit lähettää myös tekstiviestin ja otamme sinuun yhteyttä.

 

Kylätalon ovat löytäneet jo monet maahanmuuttajat. Hanketoimijat yrittävät tavoittaa verkostojensa kautta vielä mahdollisimman montaa maahanmuuttajaa ja eri kansalaistaustaista lieksalaista.

 

Tervetuloa Metkaan kylätaloon!

 

 

Terveisin! Tatjana, Makaran, Ancelique ja Nasra