Verneri- hanke

                                               

Verneri hanke käynnistyi Metkassa

Verneri eli vertaisneuvontaa ja -toimintaa hanke käynnistyi nyt helmikuussa 2018. Stea-rahoitteisessa kolmivuotisessa hankkeessa toimitaan matalalla kynnyksellä, kaikki toimijat ovat tervetulleita mukaan joko osallistujiksi tai vertaisohjaajiksi.

Tavoitteena on vahvistaa ihmisten osallisuutta, tuoda alueelle matalan kynnyksen toimintaa, vähentää yksinäisyyttä, kotouttaa ihmisiä ja tuoda arkiseen elämään pirskahtelevaa toimintaa ja tarjota uusia toiminnallisia mahdollisuuksia.

Vernerin toimintojen kehittäminen on nyt työn alla. Luvassa on Vernerin matalan kynnyksen info -piste, josta ohjausta ja neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi, englanniksi, espanjaksi, arabiaksi ja somaliaksi. Asioiminen onnistuu myös puhelimitse. Palvelua saa alkuvaiheessa neljänä päivänä viikossa.

Huhtikuussa 2018 käynnistyvät Vernerin kerho20180219_104338toiminnat, joista myöskin parasta aikaa suunnitellaan. Luvassa on kulttuurikahvilatoimintaa ja erilaisia kerhoja, joita toteutetaan osallistujien toiveiden mukaisesti. Vapaaehtoisille kerho-ohjaajille ja toiminnan vetäjille järjestetään myös omaa toimintaa ja koulutuksia.

Yhteistyötä teemme muiden maakunnallisten toimijoiden kanssa. Näin saamme ja samalla annamme erilaista osaamista meidän kaikkien käyttöön.

Vernerin omat verkkosivut  http://www.vernerihanke.com

Mikäli haluat osallistua ideointiin, tulla osallistujaksi tai vertaisohjaajaksi, tule käymään Metkassa tai lähetä sähköpostia lsperheyhdistys@gmail.com. Tulevaisuudessa voit osallistua ja vaikuttaa Vernerin facebook sivustojen kautta.

Toiminnan tavoitteet pähkinässä:

1. Vahvistaa heikossa asemassa olevien ihmisten osallisuutta, tuoda alueelle matalan kynnyksen toimintaa, joka vähentää yksinäisyyttä ja antaa välineita selviytyä arjessa. Luodaan mahdollisuudet vertaisohjaustoiminnalle ja kulttuurille.

2. Hanke toimii kumppanina maakunnallisille toimijoille.

 

Tervetuloa Verneriin!                                        

Victoria                                                Makaran

projektipäällikkö                                   projektityöntekijä

puh. 045 619 8725

Yhteistyökumppanit 

Itä Suomen Yliopisto

Pohjois-karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry

Lieksa Kaupunki

Joensuun Setlementti 

University College London 

SiunSote

PALETTI- hanke 

Lasten ja Nuorten Säätiö 

Maaseudun Sivistysliito