Maahanmuuttajat perustivat jalkapallojoukkueen Lieksaan – ”Kaikki pääsevät mukaan”

Lähde: Karjalainen/ Mikko Ahveninen

Lieksalaiset maahanmuuttajat ovat perustaneet oman kansainvälisen jalkapallojoukkueen Metka Cityn. Jalkapallojoukkueeseen pääsevät mukaan kaikki: alle 12-vuotiaat lapset, 12-15-vuotiaat nuoret ja yli 16-vuotiaat aikuiset. Saman nimen alla toimii myös nuorten sirkusryhmä.

Jalkapallossa lasten ja nuorten valmentajana toimii somalialaistaustainen. Aikuisten valmentajaksi pyydetään turvapaikanhakijana olevaa irakilaistaustaista miestä. Molemmat ovat kotimaassaan toimineet jalkapallovalmentajina.

Lisäksi Lieksassa on Fimun tukemana yksi maahanmuuttaja, joka kouluttautui Eerikkälän urheiluopistossa valmennustehtäviin.

Jalkapallojoukkueen hallitukseen pyydetään somaleiden lisäksi edustajia muun muassa irakilaisista ja syyrialaisista sekä muista kansallisuuksista, Lieksan Somaliperheyhdistys tiedottaa.

Yhdistys hankkii joukkueelle pelipaidat, pallot ja mahdollisesti myös jalkapallokenkiä.

Kesäaikana Metka City harjoittelee ulkokentillä Lieksassa. Talviaikana harjoitteluvuorot ovat perjantai-iltaisin kello 20-22 Nurmeksen Areenassa. Somaliperheyhdistyksen mukaan sinne ovat tervetulleita myös nurmeslaiset pelaajat.

Tulevaisuudessa yhdistys pyrkii palkkaamaan joukkueelle osa-aikaisen valmentajan. Tällä hetkellä asia on vielä selvitysvaiheessa.

Lähde: Karjalainen/ Mikko Ahveninen

http://karjalainen.fi/urheilu/item/137557-maahanmuuttajat-perustivat-jalkapallojoukkueen-lieksaan-kaikki-paasevat-mukaan

 

 

Comments are closed.