Uutiset!

Metka-kylätalo-lieksa
Mekta-kylätalo

Tervetuloa Pelastakaa Lapset ry:n väkivaltaista radikalisoitumista ehkäisevän työn järjestämiin syksyn webinaareihin! 

 

Väkivaltainen ekstremismi vahingoittaa lasten ja nuorten oikeutta tasa-arvoiseen kohteluun ja turvalliseen kasvuympäristöön, joka tukee heidän yksilöllistä kehitystään vastuuntuntoiseksi yhteiskunnan jäseneksi. Väkivaltainen ekstremismi horjuttaa yhteiskunnan tasapainoa luomalla turvattomuutta ja vastakkainasettelun ilmapiiriä. 

 

Se normalisoi väkivaltaa esimerkiksi vihapuheen keinoin ja siten murentaa vihan kohteeksi joutuvien ihmisten hyvinvointia ja turvallisuudentunnetta. Aatteellinen väkivalta vaikuttaa koko yhteiskuntaan kylväen ryhmien välistä vihamielisyyttä ja vahvistaen uhkakuvia sekä epävarmuutta tulevaisuudesta. 

 

Pelastakaa lapset ry:n RadicalWeb-hankkeessa tehdään työtä väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennalta ehkäisyn parissa ja järjestämme syksyn aikana kaksi webinaaria aiheesta.  

 

24.10 klo 13.00–14.30 Rasismi ja vihapuhe -webinaari 

 

Mitä nykypäivän rasismi on ja miten se näkyy nuorten arjessa? Onko Suomen kouluissa rasismia ja miten se näyttäytyy? 

Vieraana tutkijatohtori Tuuli Kurki, joka on tutkinut nuorten rasismikokemuksia erityisesti koulumaailmassa.  Aiheista keskustelemassa myös Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntijat. 

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

 

7.11. klo 13.00–14.30 Incel-ilmiö ja miesten mielenterveys – webinaari

 

Ketkä ovat Inceleitä ja miksi vihamielisiin ja väkivaltaa ihaileviin asenteisiin pohjautuvat yhteisöt kiinnostavat nuoria miehiä? Mitä tekemistä nuorten miesten mielenterveydellä on Incel-ilmiön kanssa ja miten Incel-maailmasta kiinnostuneet nuoret tulisi kohdata? 

 

Puhujavieraana väitöskirjatutkija Emilia Lounela Helsingin Yliopistolta, joka tutkii incel-yhteisöjä ja niissä esiintyviä käsityksiä, maailmankuvia ja kokemuksia. Ilmiön tunnistamisesta, kohtaamisesta ja käsittelemisestä puhumassa on Miessakit ry:n kehittämis- ja kouluttamispäällikkö Joonas Kekkonen. 

 

Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Lämpimästi tervetuloa!
 

Matti Mikkonen| Hankesuunnittelija| Pelastakaa Lapset 

Koskelantie 38, 00610, Helsinki  | +358 (0)50 431 4339